Hoofdsponsor Klimaatfonds Nederland volbrengt Grenspalenklassieker trilogie

Afgelopen zaterdag heeft Klimaatfonds Nederland voor een derde maal op rij deelgenomen aan de Grenspalenklassieker. Na edities in Brabant en Limburg in april en mei stond ditmaal Zeeland op het programma. Het was een prachtige dag waarbij - tegen Zeeuwse standaarden in - de zon het won van de wind. Zo stonden niet alleen onze zonneparken op volle toeren te draaien, maar hebben ook collega's Mark Straver, Tim Damen en Bram Tankink hun grenzen verlegd op de racefiets!

Grenspalenklassieker

De Grenspalenklassieker is een unieke uitdaging, dicht bij huis en totaal anders dan de tochten die normaalgesproken georganiseerd worden in Nederland voor de gemiddelde wielrenner. Een drieluik vol grenspalen, een mooie contaminatie van mijlpalen en grenzen, wordt jaarlijks georganiseerd door grenspaal-fanaten Jos van Emden en Bram Tankink. Drie toertochten, met verschillende afstanden op de grens van Nederland en België, met als hoogtepunt voor de fanatieke fietsers de ‘Xtreme’ versie langs de provinciegrenzen van Limburg. Kroon jezelf tot Grenspalenkoning der Lage Landen!

Hoofdsponsor

Wij willen Nederland graag bewust maken van de noodzaak van de energietransitie. We kunnen niet stilzitten en toekijken hoe door menselijk handelen het leven op aarde in de toekomst onmogelijk wordt gemaakt. Wij zijn er van overtuigd dat de mens als geen ander in staat is om verandering teweeg te brengen, maar dan zullen we wel de grenzen van het menselijk vermogen op moeten zoeken. Dit doen wij zelf op ons werk door klimaatverandering tegen te gaan, maar ook naast ons werk en dan het liefst op de fiets. De grenzen blijven opzoeken en waar mogelijk deze grenzen verleggen, als voorvechter van de energietransitie, maar ook als duurzame en bewuste mens op de fiets, dát is de reden dat wij met veel plezier hoofdsponsor zijn van de Grenspalenklassieker. En ook de reden dat we zelf ook met alle drie de edities hebben meegefietst!

www.klimaatfonds.nl

www.grenspalenklassieker.nl

Floris Leuftink