Vier nieuwe medewerkers Klimaatfonds Nederland!

Het team van Klimaatfonds Nederland is de afgelopen weken maarliefst op vier verschillende posities verder versterkt en heeft dit afgelopoen vrijdag goed gevierd met onder andere een (elektrische!) boottocht door de Amsterdamse grachten. Het bedrijf geeft daarmee invulling aan haar ambities om verder te groeien en te verbreden in de verschillende typen duurzame energieprojecten. Zo zal Lucas Smits zich volledig toewijden aan de ontwikkeling en realistie van energie-opslagprojecten, geeft Rutger Prins als PPA Manager een vervolg aan de eerste succesvolle stappen van Klimaatfonds Nederland op het gebied van Corporate Power Purchase Agreements. En voor de daadwerkelijke realisatie van deze duurzame energieprojecten is ook het project management team verder uitgebreid met de komst van Aimée Kampschöer. Het team dat zorgdraagt voor het financiele beheer van zowel de bestaande als de nieuwe projectportefeuille is versterkt met de komst van Toine Bonink. Met een portefeuille van ruim 250 MWp aan projecten welke de komende 12 maanden door Klimaatfonds Nederland gerealiseerd, gefinancierd en beheerd zullen worden zijn Aimée, Rutger,Lucas en Toine een welkome versterking!

Aimée Kampschöer

Met een Bachelor in Milieuwetenschappen en Politicologie en een Master Metropolitan Analysis, Design & Engineering op zak, is Aimée aan board gekomen van het Klimaatfonds Nederland team. In haar rol als Project Manager is ze verantwoordelijke voor de coördinatie en uitvoering van onze duurzame energieprojecten. Hierin is ze vastberaden om haar interdisciplinaire achtergrond en voorliefde voor de natuur in te zetten om projecten te realiseren waarin groene stroom opwek, innovatie en efficiëntie, hand in hand gaan met het creëren van een schone en gezonde leefomgeving voor mens, milieu en dier. In haar vrije tijd vind je haar vaak in de Nederlandse of Franse zee fantaserend over de volgende (groene) golf aan elektriciteit waarmee Klimaatfonds Nederland de maatschappij een stapje dichterbij de duurzame wereld van morgen brengt.

Rutger Prins

Rutger komt uit de fiscaal-juridische adviespraktijk. Hij hield zich hoofdzakelijk bezig met de advisering van (internationale) familiebedrijven en diens aandeelhouders. Na ruim 6 jaar als fiscalist te hebben gewerkt, wil hij zich gedurende zijn verdere carrière breder ontwikkelen én een bijdrage leveren aan de energietransitie. De combinatie van Rutger's (fiscaal-juridische) ervaring, ondernemende houding en zijn interesse in duurzame energie maken dat hij de perfecte toevoeging is aan ons gedreven team. In de rol van PPA Manager wordt hij verantwoordelijk voor het sourcen, managen en optimaliseren van (Corporate) Power Purchase Agreements voor de geproduceerde groene stroom van ons groeiende portfolio zonneparken en andere duurzame bronnen.


Lucas Smits

Lucas was hiervoor werkzaam bij de ROM Utrecht Region (regionale ontwikkelingsmaatschappij) als business developer energietransitie. In deze rol was hij betrokken bij verschillende pilots en innovatieprojecten. Hierdoor heeft hij een groot netwerk op kunnen bouwen van bedrijven die op verschillende manieren een rol spelen in de energietransitie. Lucas heeft aan de Vrije Universiteit Amsterdam een master Finance afgerond. Hij heeft daarna ervaring opgedaan bij EY Corporate Finance Debt Advisory, een startup, en verschillende projecten op tijdelijke basis onder andere bij Alliander en een Family Office. In zijn rol bij het Klimaatfonds komt alles samen wat betreft financiële kennis, netwerk en interesse in innovatie. Hij kijkt er enorm naar uit om nieuwe projecten te mogen initiëren, realiseren en financieren. Hij vastberaden om ongeacht de weersomstandigheden met de fiets naar kantoor te komen.

Toine Bonink

In februari 2023 is Toine Bonink het Klimaatfonds Asset Management team komen versterken in de rol van Financial Controller. Als Financial Controller zal Toine een belangrijke rol spelen in het waarborgen van de financiële administratie en het optimaliseren van de financiële processen. Voorheen was Toine onder meer werkzaam als assistent accountant bij RSM accountants en heeft hij  ervaring opgedaan bij een recruitmentbureau als Financial Controller.

Toine blinkt in zijn eerste weken bij Klimaatfonds Nederland uit in zijn toewijding voor duurzaamheid en passie voor financiële processen, waarmee hij de financiele prestaties van onze projectportfeuille monitort en verbetert. Tot slot is Toine om de hoek van het kantoor opgegroeid en kan hij met de fiets van zijn moeder naar kantoor fietsen. Mocht hij vanuit zijn woonplaats Amsterdam komen, doet hij dit uiteraard in zijn nieuwe elektrische auto!

www.klimaatfonds.nl

Floris Leuftink