Klimaatfonds Nederland hoofdsponsor van Grenspalenklassieker

Klimaatfonds Nederland zet zich sinds haar oprichting in 2018 in voor een versnelling van de Nederlandse energietransitie. Dit doen wij door middel van het financieren, realiseren en beheren van grootschalige zonneparken in Nederland. Tot op heden hebben wij ongeveer 150.000 MWh aan elektriciteit duurzaam opgewerkt. Als je bedenkt dat Bram Tankink op het hoogtepunt van zijn carriere zo’n 285 Watt gemiddeld trapte tijdens een etappe in de Tour de France, had hij zo’n 60.000 jaar moeten doorfietsen om net zoveel elektriciteit op te wekken.

Grenspalenklassieker

Wij willen Nederland graag bewust maken van de noodzaak van de energietransitie. We kunnen niet stilzitten en toekijken hoe door menselijk handelen het leven op aarde in de toekomst onmogelijk wordt gemaakt. Wij zijn er van overtuigd dat de mens als geen ander in staat is om verandering teweeg te brengen, maar dan zullen we wel de grenzen van het menselijk vermogen op moeten zoeken. Dit doen wij zelf op ons werk door klimaatverandering tegen te gaan, maar ook naast ons werk en dan het liefst op de fiets. De grenzen blijven opzoeken en waar mogelijk deze grenzen verleggen, als voorvechter van de energietransitie, maar ook als duurzame en bewuste mens op de fiets, dát is de reden dat wij met veel plezier hoofdsponsor zijn van de Grenspalenklassieker.

Route du Soleil

In 2020 verlegde Bram Tankink samen met ons voor het eerst de Route du Soleil. Dit deed hij door langs al onze zonneparken in Nederland te fietsen met alle collega's en tientallen zakelijke relaties van Klimaatfonds Nederland. Dit was voor ons het startschot om mensen al fietsend door het mooie Nederlandse landschap bewust te maken van haar omgeving en te laten zien hoe wij zonneparken landschappelijk inpassen en de biodiversiteit op onze zonneparken vergroten. Wij streven er naar, om samen met alle deelnemers, de Grenspalenklassieker het meest duurzame fietsevenement van Nederland te maken.

Over de grens

Als Klimaatfonds Nederland zijn wij alleen binnen de landsgrenzen actief, maar zijn we bewust van het feit dat klimaatverandering niet ophoudt bij de landsgrens. Om die reden zijn wij ook donateur van de Sopowerful Foundation, een stichting die zonne-energie mogelijk maakt op plekken in Afrika waar elektriciteit levensveranderend is. Wij zijn verheugd dat de organisatie van de Grenspalenklassieker ook de Sopowerful Foundation ondersteunt met een concrete bijdrage per deelnemer, zodat er nog meer projecten gerealiseerd kunnen worden.

www.klimaatfonds.nl

www.grenspalenklassieker.nl

www.sopowerful.org


Floris Leuftink