Allego laadt auto’s op met groene stroom uit zonnepark van Klimaatfonds Nederland

Klimaatfonds Nederland en Allego hebben samen een Corporate Power Purchase Agreement (CPPA) afgesloten voor de afname van duurzaam opgewekte elektriciteit uit Zonnepark Adijk II. Hiermee verzekert Allego zich langjarig van groene elektriciteit om de auto’s van haar klanten mee op te laden en zo actief bij te dragen aan de reductie van CO2-emissies in het vervoer.

Groene stroom rechtstreeks van het zonnepark

Zonnepark Aadijk II wordt de komende maanden gebouwd en zal ieder jaar zo’n 43.000 Megawattuur aan duurzame elektriciteit opwekken. Het park wordt eind 2023 aangesloten op het publieke elektriciteitsnetwerk en kan vanaf dan elke dag circa 2000 elektrische auto’s volledig opladen met groene stroom via de verschillende Allego laadstations.

Allego

Allego levert laadoplossingen voor alle soorten en modellen elektrische voertuigen en ondersteunt consumenten, bedrijven en stedelijke infrastructuren bij het elektrisch opladen van hun voertuigen en met de volgende stap in de verduurzaming van onze samenleving. In Europa heeft Allego een uitgebreid internationaal laadnetwerk opgebouwd met meer dan 34.000 laadpunten. Alle laadoplossingen zijn verbonden met het eigen EV-Cloud platform. Om het EV-laden voor alle gebruikers snel, veilig en makkelijk te maken werkt Allego aan een betrouwbaar ecosysteem om haar energie 100% duurzaam en met stabiliteit voor de toekomst in te kunnen kopen. Mathieu Bonnet, CEO van Allego: ”Klimaatfonds Nederland is een betrouwbare partner voor Allego om de levering van 100% duurzaam opgewekte energie voor onze EV-rijders te realiseren. Het past in onze visie om iedere EV-rijder de zekerheid te bieden om overal te kunnen gaan en staan vanuit het betrouwbare en duurzame laadnetwerk van Allego.”

Klimaatfonds Nederland

Klimaatfonds Nederland is een investeringsplatform gericht op de realisatie en exploitatie van duurzame energieprojecten in Nederland. Door middel van langetermijnsamenwerkingen met projectontwikkelaars, maar ook met eindgebruikers, zorgt Klimaatfonds Nederland voor een versnelling van de Nederlandse energietransitie. “De CPPA met Allego is een nieuwe mijlpaal voor beide partijen en daarnaast een goed voorbeeld van twee bedrijven waarbij de duurzame ambities  goed op elkaar aansluiten.” aldus Tim Damen van Klimaatfonds Nederland. “Dankzij de overeenkomst met Allego weten we zeker dat de door ons zonnepark geproduceerde elektriciteit op een duurzame manier gebruikt gaat worden en een significante bijdrage levert aan de verduurzaming van het wegvervoer in Nederland.”

Voor haar pijplijn van meer dan 180 MWp aan o.a. zonneparken, welke de komende twaalf maanden gebouwd zullen worden, verkent Klimaatfonds Nederland op dit moment de mogelijkheden voor additionele CPPA's met grootverbruikers.

Corporate PPA

De volatiliteit en de gestegen prijzen op de elektriciteitsmarkt beweegt veel bedrijven ertoe om te zoeken naar een duurzame oplossing. Niet alleen duurzaam qua energie, maar ook zeker qua prijsstabiliteit. Middels een speciale overeenkomst, de zogenaamde Corporate Power Purchase Agreement (CPPA), kan een bedrijf duurzame elektriciteit rechtstreeks afnemen van een specifiek zonnepark, zonder tussenkomst van een energieleverancier. In de huidige marktomstandigheden een win-winsituatie voor zowel de afnemer als de producent, omdat de afnemer langetermijnzekerheid verkrijgt op een deel van zijn elektriciteitskosten. En de producent is verzekerd van stabiele inkomsten op de lange termijn. Kortom, een samenwerking waar zowel Allego als Klimaatfonds Nederland erg trots op is.

www.klimaatfonds.nl

www.allego.eu


Floris Leuftink