Wegens succes verlengd: Klimaatfonds Nederland wederom sponsor van de Grenspalenklassieker

Wij willen Nederland graag bewust maken van de noodzaak van de energietransitie, en geen versnelling zonder versnellingen! We kunnen niet stilzitten en toekijken hoe door menselijk handelen het leven op aarde in de toekomst onmogelijk wordt gemaakt. Wij zijn er van overtuigd dat de mens als geen ander in staat is om verandering teweeg te brengen, maar dan zullen we wel de grenzen van het menselijk vermogen op moeten zoeken. Dit doen wij zelf op ons werk door klimaatverandering tegen te gaan, maar ook naast ons werk en dan het liefst op de fiets. De grenzen blijven opzoeken en waar mogelijk deze grenzen verleggen, als voorvechter van de energietransitie, maar ook als duurzame en bewuste mens op de fiets, dát is de reden dat wij met veel plezier ons sponsorschap van de Grenspalenklassieker verlengen. Wij streven er naar, om samen met alle deelnemers, de Grenspalenklassieker het meest duurzame fietsevenement van Nederland te maken.

120.000 jaar fietsen

Sinds de oprichting van Klimaatfonds Nederland in 2018 zetten wij ons in voor de versnelling van de Nederlandse energietransitie. Dit doen wij door middel van het financieren, realiseren en beheren van grootschalige duurzame energieprojecten in Nederland. Tot op heden hebben wij met onze portefeuille ongeveer 300.000 MWh aan elektriciteit duurzaam opgewerkt. Als je bedenkt dat Bram Tankink op het hoogtepunt van zijn carrière zo’n 285 Watt gemiddeld trapte tijdens een etappe in de Tour de France, had hij zo’n 120.000 jaar moeten doorfietsen om net zoveel elektriciteit op te wekken.

Bijzondere editie langs zonneparken Klimaatfonds Nederland

De editie Brabantse Wal, die dit jaar de provinciegrens tussen Zeeland en Noord-Brabant opzoekt, maar ook die met onze zuiderburen, is voor ons dit jaar extra speciaal. De tocht voert namelijk onder andere langs twee locaties waar wij in totaal 69 MW aan zonneparken realiseren. Deze twee projecten zijn momenteel volop in aanbouw en zullen straks jaarlijks genoeg energie leveren om 5,6 miljard kilometer mee op een elektrische fiets af te kunnen leggen. Iets waarmee een echte grenspalenfanaat grofweg 105.000 keer de hele Europese grens rond kan fietsen of waar 37 keer mee naar de zon gefietst kan worden. Nu is het nog zaak om onze eigen energie in te zetten om de vier versies van de grenspalenklassieker te volbrengen!

Wilt u ook meefietsen? Er zijn nog een paar plekken beschikbaar. Kijk dan op www.grenspalenklassieker.nl

Floris Leuftink